Korenfestival

Ter gelegenheid van haar 120-jarig bestaan in 2016 organiseerde de Eindhovense Koorvereniging De Toonkunst op 29 mei 2016 een Korenfestival in Gemeenschapscentrum De Lievendaal te Eindhoven. Het doel van dit evenement was koren een platform te geven om fijn te zingen en hen de kans te geven eigen repertoire aan het publiek te laten horen. Elk koor kreeg de gelegenheid om 20 minuten op te treden.

In de loop van de dag werden er kosteloze workshops gegeven voor volwassenen. Zo heeft Anne Stockman (docent zang CKE) twee workshops verzorgd over een loop station. Ze heeft de deelnemers laten ervaren wat je kunt doen met een loop station in combinatie met de mogelijkheden van improvisatie, maar ook hoe je als koor de loop station als extra element zou kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe nummers. Ook was er een workshop over ‘Ademhalingstechnieken’ en basisschoolkinderen vanaf 9 jaar kwamen ook aan de bak, voor hen was er een SingShop georganiseerd. Aan het eind van de dag hebben de kinderen op het grote podium laten zien en horen wat ze in de workshop geleerd hebben.

Verder was er een doorlopende fotopresentatie en een tentoonstelling van de ‘oude’ kleding van De Toonkunst te zien. Voor een kleine vergoeding was er iets lekkers bij de koffie of thee te koop, gemaakt door vele dames van De Toonkunst.

Het werd een gedenkwaardige dag met tal van muzikale hoogtepunten, wat moge blijken uit de vele foto’s (hier en hier) die gedurende de dag zijn gemaakt. Via een klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek naast de foto’s zijn deze in hun oorspronkelijke bestandsgrootte te downloaden voor eigen gebruik. Veel (na)plezier!